• NaSk
  • VMBO BB/KB
  • SE / CE

Methode van Kramer

Ken je het gevoel, dat je keihard leert en er toch niets van bakt? Gevoel van haast en stress, dat je het weer niet gaat halen en dat je het niet kunt? 

 

Met methode van Kramer behoren onvoldoendes tot het verleden en ga je met minder stress in minder tijd meer leren. Daarbij haal je ook nog eens je cijfers omhoog. Helemaal handig bij SE's en het CE! 

 

Met de juiste instelling en handelen wandel je door elke toets, zonder dat dit ten koste gaat van het begrijpen of onthouden! 

 

De methode wordt al door een groot aantal leerlingen gebruikt en bij iedereen zijn de cijfers verbeterd! Vaak van 1 tot 2 punten omhoog. De kennis van de lesstof is beter en kan daarom ook goed worden toegepast in nieuwe situaties. Veel leerlingen gingen je dus al voor.

 

Het gaat eigenlijk om drie zaken. De lesstof, de leermethode en je mindset. Als deze drie in balans zijn, dan loop je overal doorheen. 

 

Mindset

Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Wees eigen een baas, vertrouw jezelf en maak je eigen verwachting.  Overwin angst om te falen, vind je zelfvertrouwen en raak gemotiveerd, gewoon door anders te denken. Twijfel niet over wie je bent en wat je wilt. Laat je door niemand gek maken om te moeten voldoen aan de verwachting van een ander!

 

Leermethode

Wat voor zin heeft het om te stressen, om met tijdsdruk te stampen terwijl de lesstof onduidelijk blijft? Vaak leer je ineens lang en veel, zonder dat het echt zin heeft. Je slaat de informatie op de verkeerde plek tijdelijk op en je mist inzicht en begrip. Het kan veel makkelijker! In minder tijd, met meer rust en met een veel beter resultaat! Het is gewoon een kwestie van logisch werken en er een gewoonte van maken.

 

Onvoldoendes behoren dan tot de verleden tijd. Je hebt geen stress, en met minder tijd tijd bezig voor een beter resultaat. Met vertrouwen en voldoende kennis ga je naar het examen en fix je het. Steeds meer leerlingen gebruiken het. 

 

Ik kom er graag eens over praten bij jou op school!

 

Wil je misschien al nog verder kijken? Kijk dan eens bij HetGeheugenpaleis. Hier wordt stilgestaan hoe je eenvoudig veel informatie lang kunt onthouden en kunt gebruiken op toetsen!


"Achteraf heb ik allemaal makkelijk gehaald. Had ik graag eerder hiermee begonnen"

Tim (4 basis)


"Het heeft mijn eindexamen echt makkelijker gemaakt"

Caine (4 basis)


"Dat van gamen en leren klopte gewoon"

Wessel (4 Kader)